A les vores de la nit de cap d’any és costum fer balanç de l’any que acaba i, en ser demà, fer la llista de propòsits per al que entra nou de trinca. Amb l’edat aprens que els propòsits no acostumen a arribar a Reis, així que fa temps que no en faig cap. Això no vol dir que al llarg de l’any apareixen petits reptes o idees que acabes materialitzant. Podríem dir-ne propòsits d’això? En el fons quan fem balanç també posem en consideració aquestes novetats.

No faré ací i ara cap llista, però hi ha tres fets que considero rellevants i sobre els quals hi he donat voltes aquests dies:

  • Publicació de l’assaig Educar per al col·lapse. Era tot un repte deixar per escrit tota una sèrie de reflexions que em venien al cap fent classe i ha estat una sort que Onada Edicions confiara en el projecte per acabar materialitzant-lo. L’agraïment a Martí Domínguez pel pròleg, infinit. Així com a tota la gent que ha vingut a les presentacions i que ha participat en els debats que inevitablement han aparegut. Han estat molt interessants i constructius.
  • Canvi de tasca educativa: d’estar a peu d’aula a fer d’assessor de centres a través del CEFIRE. No m’acabava de convèncer la idea però al final m’hi vaig decidir, era una bona oportunitat per conèixer un vessant de l’educació del que només tenia noció per tercers. Ara, des de dins, tinc un altre punt de vista. A final de curs en faré una valoració.
  • De Twitter, se n’ix. Fa dos anys, també per aquestes dates i mentre em documentava per escriure Educar per al col·lapse, vaig decidir tancar el meu perfil de Facebook (que tenia molt abandonat des de feia temps), d’Instagram (no li acabava de trobar el què) i el meu compte de Whatsapp. Potser aquesta tercera decisió va ser la més dràstica, però ho vaig liquidar tot de cop, car tot anava en un pack, diguem. El cas és que no n’he trobat a faltar cap dels tres des d’aleshores. Això va fer que fa poc més d’un mes (ni recordo el dia) vaig cancel·lar el meu compte a Twitter. Els motius ja els vaig explicar ací. No me’n penedeixo.

Potser n’hauria de destacar un quart, la creació d’aquest espai i el canal de Telegram associat (una abraçada a les persones subscrites!).

Que tingueu molt bon 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *